Egy családi barátunk ötlete volt pár hete, hogy miután halastavunk van a Balaton körül és több éve halárú forgalmazásával foglalkozunk, hogy igazán nekilendülhetnénk és letarolhatnánk a Balaton környéki szállodák és éttermek piacát a saját termékeinkkel. Ennek a szűk keresztmetszete egyedül a hűtőautó bérlés volt, mert a szállítást ezidáig sosem mi oldottuk meg, hanem egy partnerünket használtuk erre a célra. Azonban a tesóm elmondta – aki a cégünk könyvelését végzi –, hogy így valóban sokkal többet tudnánk spórolni, és ráadásul nem kellene folyamatosan máshoz igazodnunk.

Hűtőautó bérlés halasoknak

Felkutattam egy céget, akik egyáltalán szóba jöhettek, mint hűtőautó bérlés specialisták és szerencsére találtam is egyet Budapesten, akiknek több fajta kocsijuk is volt. Elmentem hozzájuk személyesen, mert én egy régivágású gyerek vagyok, aki nem annyira a neten és a Facebookon intézi a dolgait, hanem face-to-face szeretem megismerni azokat, akikkel partneri viszonyba kerülünk. Megkerestem a Határautó csapatát és elindultam hozzájuk, hogy tárgyaljak a hűtőautó bérlés ügyében.

Hűtőautó bérlés a valóságban

Amikor megérkeztem hozzájuk még isteni igazából én sem tudtam, hogy mit is szeretnék, csak abban voltam biztos, hogy az ötletünk zseniális és még soha senkinek nem pattant ki ilyen az agyából. Ezért elég konkrét elképzeléssel érkeztem meg a hűtőautó bérlés cég Budapest kerületében könnyen megtalálható telephelyéhez és elmeséltem kik vagyunk, mióta és mit szeretnénk megvalósítani a Balaton körül. És lássatok csodát, az egyik tulajnak a testvére üzemelteti a Déli-part egyik legkomolyabb éttermét, akinek a híre messze földre elér, és én is rengeteget hallom a Kistücsök éttermet, mint az egyik legjobb hely.

Ahogy tovább beszélgettünk kiderült, hogy még rengeteg közös pont van az életünkben, úgyhogy gyakorlatilag fél óra alatt, mint két ezeréves jóbarát beszélgettünk tovább. Elmesélte, hogy a hűtőautó bérlés üzletbe pár éve vágott bele, mert egyre többen kezdtek el érdeklődni ezután és a társával úgy döntöttek, hogy a személygépkocsi és kisteherautó bérlés mellé felveszik ezt is a profiljukba. És ahogy említette a számításuk nagyon bejött már többen veszik ki lassan ezeket az autókat, mint a többit.

A hűtőautó bérlés nem volt kérdés, létre is jött és megígértem neki, hogy a testvérének mindenképpen meg fogom majd említeni, hogy a Határautó csapatától sikerült a kocsit bérelnünk, amivel neki fogjuk majd a halainkat szállítani. És lássatok csodát, a Kistücsök étterem tulaja, pedig vállalta – merthogy elképesztő népszerűségnek örvend a balatoni vendéglősök és strand-büfések között – hogy eljár majd az érdekünkben és mindenkinek ajánlani fog minket. Ezzel mondjuk nem vállalt semmilyen rizikót, hiszen a saját bőrén tapasztalta már hónapok óta a megbízhatóságunkat és pontosságunkat. Így végülis ez a fajta profilváltás elképesztő módon bejött nekünk és még ismertebbé tett minket.